Blogg

Så fantastiskt fint avslut

18 jan 2022

Om du läser det här, så har jag gått ur tiden.

Det skedde mitt på dagen, den 17 januari, i norra Halland, och jag var omgiven av nära och kära. Jag svalde ett glas smoothie med det gängse preparatet, och somnade sedan lugnt och stilla in. Utan rädsla eller tvekan.

Jag fick som jag ville. Förlåt alla vänner för att jag behövde hålla datumet hemligt. Jag behövde freda tillfället för oss som var där.

Jag är, så här några dagar innan, orimligt övertygad om att min första reaktion inför döendet kommer att vara lättnad. Att den här stackars kroppen äntligen slipper kämpa. Tack för hur du kämpat kära kropp. Nu är kampen äntligen över.

Jag är lika övertygad om att min nästa reaktion kommer vara häpnad. Trots att dom senaste 30 åren, på ett sätt, har varit en pågående förberedelse inför just detta ögonblicket, och vad som kommer sedan.

Släpp taget, eller åtminstone håll löst och ledigt, i allt som inte överlever döden. Se till att kapitalet på den karmiska minnesbanken är, i huvudsak, ljust och lätt att leva, och dö, med.

Så jag ger mig av med en känsla av att vara välsignad, och väl förberedd inför det största och mest oförutsägbara äventyret av alla. Äventyraren i mig har inga reservationer alls.

Tack alla ni som lyste upp mitt liv. Tack för att jag så ofta fick känna mig sedd, förstådd, uppskattad, litad på, stöttad, välkommen, ja till och med älskad.

Det enda sättet den jag var nu finns kvar på, är som ett minne. I dig, och alla andra som kände mig. Det minnet gör du förstås vad du vill med.

Vill du glädja mig, så vårda det gärna. Till exempel så här:

Ta del av det jag lämnat efter mig bland vänner, på nätet och i böcker.

Kom på min begravning på Konserthuset i Göteborg en söndag då restriktionerna släppt.

Stöd BNL-gerillan genom att sätta upp en bänk för alla på en plats du tycker om. Med eller utan tillstånd.

Tycker du som jag, att alla, under vissa omständigheter, borde få samhällets hjälp till en värdig och trygg död, så gör dig hörd. Lex Natthiko, inte mig emot.

Stötta dom som står mig närmast, på dom sätt du kan. I början brukar det betyda att ge dom eget utrymme att sörja, lite senare att knacka på.

Med famnen full av solvarm tacksamhet,

Björn Natthiko Lindeblad

Det våras

14 jan 2022

Våren gör sig påmind vilket märks på att det blir allt ljusare. Solen får ett vitare sken och takdroppen blir till rännilar där det fortfarande finns snö kvar.

Att sitta i lä i en sådan här skogsglänta värmer både kropp och själ. Våren är livets tid, när allt i naturen väcks till liv igen, från sin halvårslånga dvala.

Ha det gott alla.

Om stora hjärtan

9 jan 2022

Jag är med på Facebook och läser allt som Björn Ranelid skriver. Den här gången skriver han så bra om dagens politikers brist på utbildning och kunskap.

Här en länk till Björns inlägg på Facebook.

Visst kan vi alla hålla med om det den gode björn skriver, när vi läser om Sveriges riksdags alla politiker. Eller som det utan grund heter "folkvalda".

Visst borde vi väljare, oavsett partitillhörighet, ställa krav på våra politikers utbildning och kunskap. I synnerhet utbildning och kunskap inom de områden som de har utvalts att verka inom.

Var noga med avstånden!

Ett underbart vandringsstråk

7 jan 2022

Grötvik utanför Halmstad, har många olika ansikten. Det här är ett av dem. Det är helt underbart att vandra utmed vattnet bortmot Görvik och Sandhamn.

Ibland som här, när havet är ganska stilla, är det en njutning att känna lukten av tång och andra havslukter. För några år sedan fiskade vi från klipporna. Lite senare i livet satt vi och grillade på samma platser.

Må gott och lev väl.

Det börjar lite försiktigt

3 jan 2022

Idag drog frun iväg mig till ett blivande bostadsområde. På väg hem drog hom iväg mig "till skogs" för att plocka lite blåbärsris.

Så här såg rundan om 3,5 kilometer ut.

Det är inte bara promenaderna som har påbörjats, utan även intaget av nyttig föda har återställts til tidigare nyttiga intag. Jag fick en släng av typ-2-diabetes. Då ändrade jag kosten samtidigt som jag spelade fler golfrundor.

Tyvärr har vädret på västkusten gått mot en ny istid, trots förståsigpåarnas spådomar. Därför har det blivit lite mindre rörelser under några månader. Det får vi ändra på nu.

Naturligtvis blir det inga stora yviga gester här. Det blir inga fantastiska bilder från nya sköna slingors rundor i omgivningarna. Troligen kan det bli siffror från måttbandet och vågen eftersom målen innehålles.

Det blir fortsätttningsvis bilder och texter från mitt vackra Västkusten efterhand som jag upptäcker nya vackra vyer. Med följande bild, önskar jag våren åter.

Våren är för mig den vackraste tiden på året. Då vaknar naturen till liv efter en lång tids vila. Jag tänker då på The Rose av Bette Middler.

Var rädda om er där ute i viruslandskapen.

Domännamn

2 jan 2022

Idag 2022-01-02 har tagit bort alla mina domännamn hos Loopia. Anledningen är att Loopia har lagt på kostnader vida överstigande det värde jag ser i ett domännamn.

Tidigare kostade ett se-domännamn hos Loopia ca 125 kronor. Sedan lade man på en administrationskostnad om 120 kronor per år. Nu senast skulle mina se-domännamn kosta mig 261,25 kronor - per styck.

Därför har jag sagt upp samtliga mina domännamn och avslutat kontot hos Loopia.

Gott Nytt År alla.

Västkustens olika ansikten

1 jan 2022

Januari är den månad på Västkusten då det är både intressant och vackert att gå utmed stränderna för att se naturens skådespel.

Den ena dagen ligger havet nästan spegelblankt medan det nästa dag ryter som en furie. Den här dagen var det, det senare.

Så här som på filmen har det varit i ungefär en vecka nu. Det är ömsom sol, ömsom regn. Ibland som häromdagen full snöstorm.

Slå vakt om ert "personliga rum", därute.

Det är dags för nyårslöften

30 dec 2021

Jag slutade med nyårslöften för ganska längesedan eftersom jag kom på att det fanns så mycket annat att göra än att låsa fast sig vid svårhållna löften.
Jag citerar Martina Johansson här:

Apropå träning och annat hälsorelaterat så närmar sig januari med stormsteg, vilket är en tid för överfyllda gym och hälsomotiverade människor. Det är en viss energi att ha ett helt nytt år framför sig, med allt vad det innebär. Jag vet dock att många av er inte gillar nyårslöften för att det känns krystat och att man borde kunna sätta mål och skapa nya vanor när som helst på året. Det håller jag förvisso med om, men jag har personligen en lång tradition av nyårslöften och tar det på fullaste allvar!

En tidig och för oss golfspelare en svår vinter, har det inte blivit några golfrundor sedan slutet av november. Alltså mycket stillasittande med datorn i knäet för att skriva nid på alla möjliga och omöjliga mediala sidor. På grund av det orörliga livet har vikten tagit ett skuttt uppåt, eller så här:

”Nu är det hårda bud i Saratoga”.
Idag tittade vågen både undrande och anklagande på mig och frågade på våg-språket vad den hade gjort för ont eftersom jag måste belasta den med min julens vikt. Jag svarade den då på våg-språket så klart, att det naturligtvis var naturens fel. Snö is och kyla har satt punkt för allt golfspel sedan slutet av november. I att bara vandra utmed vägar och stråk finns ringa tjusning.

Å att äta en sån här snorbulle, gör inte saken bättre.

Det blir att sätta lås på skafferi och kylskåp ett tag nu. Tror att asketeri efter frosseri är en bra grej.

Så här säger Martina:

Nyår är inte något festligt för mig. Det är dagar av att sammanställa det gångna året samt att åter-kalibrera mig själv i enighet med mina mål.

- Vad vill jag behålla?
- Vad behöver jag kasta bort?
- Behöver jag lära mig något nytt?
- Behöver jag nya egenskaper eller personlighetsdrag?
- Vem behöver jag vara för att få det jag vill ha?

Så därför är räkenskapens tid kommen.

Efter nyår och trettonde kommer jag att börja följa Martinas Johanssons förslag på leverne enligt - Biohacking.

Jag önskar er ett gott slut på det gamla året och ett Gott Nytt År.

Följ mig gärna om ni vill och orkar.

God Jul alla

21 dec 2021

Kost och sjukdomar

28 nov 2021

Apple-teven behagade sluta fungera. Felsökningen modell större tog vid. Efter mycket om och med hittade jag felet. Kontakten mellan boxen och teven hade lämnat varandra.

Mu fungerar det igen och jag tittar på program från Italien med Bo Hagström. Han är en fantastisk berättare. I det här avsnittet hade han bjudit in kostcoachen Barbro Sundberg.

Barbro väckte många goda tankar i mitt arma corpus delikti. Så nu blir det ransakan av nuvarande livsstil, vilken har en del att önska.

Må gott och lev väl.

Det blev en Kia Niro Plug-In-Hubrid

24 nov 2021

Instrument, spakar och knappar som i en flygmaskins cockpit.

När jag pratade med säljaren Jan-Åke idga berättade han att det ta någon månad att lära sig alla reglae och knappar. Våjne!

Fantastiskt! Likt avtäckning av ett monument. Troligen är denna bil ett monument över teknikens förunderligheter.

Sorgligt avsked av en trogen vän under tjugo år. SZF 198 har burit runt oss i stora delar av vårt avlånga land. Tack vår fina vän.

Provkörning av olika bilar

3 nov 2021

Jag har tidigare berättat om vårt provkörande av nya bilar. Vi har provkört bensinare, dieslar, laddhybrider och rena elbilar.

Idag träffade vi Linn Lundqvist på Hedin Bil AB för att titta på och provköra Renault Zoe och Clio.

När vi tittade på de båda exemplaren slog vi dessa ur hågen. Zoe för dess korta körsträcka och Clio för bagageutrymmet. Vi testade då en Megane i stället.

Megane var bekväm och skön att köra. Det var gott om utrymme för både förare och passagerare. Ett gott alternativ.

Vi började prata hybrider vilket Meganen var. Då berättade Linn att det finns hybrider och laddhybrider. Hon nämnde Renault Arkana som inte behöver någon laddstation.

Frun och jag tände direkt och fick provköra ett exemplar. Känslan i Arkanan var helt fantastisk. Allt var fantastiskt! Vi smög omkring på vägarna. Kullersten eller ny asfalt. Allt kändes toppen.

När vi pratade priser räckte tyvärr inte vår pension till för denna fantastiska hybridbil, men drömmen kommer att finnas kvar.

Tack för en trevlig stund Linn.

Ett åtagande

17 okt 2021

Att skriva på bloggar kräver ett personligt åtagande av stora mått. Följarna vill gärna att jag skriver inlägg varje dag för att följarna ska fortsätta följa mig.

Nu är ju verkligheten en annan än vad följarna anser. Alla har ju ett liv vid sidan om bloggen. En av mina bloggar "en åsiktsblogg" handlar om hur jag anser Sverige vara och fungera. Bloggen fordrar mycket förklarande text om ämnet och även ibland några förklarande bilder. Alltså är det ganska mycket arbete inför varje "release".

Tanken med denna sida var från början att ha sidan som hemsida med sporadiskt bloggande. Kanske det blir följden så småningom. Huruvida jag får följare här eller inte får tiden utvisa. Det huvudsakliga är att jag skriver på mina egentliga berättelser.

Ha det gott alla.

Jag har blivit med elvagn

27 aug 2021

Frun fick en ny elgolfvagn i födelsedagspresent av sonen för ett år sedan. Den blev en riktig höjdare när det gällde att orka med golf under 18 hål i svårare backar.

Under tid har hon tjatat på mig för att jag ska inhandla en likadan. Nu är det så att vi har gemensamt skåp för vagnar och bagar, så en liknade golfelvagn som fruns är inte möjligt.

I kväll beslöt frun att jag skulle köpa mig en elgolflvagn. Alltså köpte jag en mindre elgolfvagn ikväll på nätet. Den får plats tillsamman med fruns vagn i golfbagskåpet.

Det ska bli spännande att se om jag kan förbättra mitt spel genom att behålla fokus under 18 håls spel.

Gokväll på er.

Lite hemsidearbete

27 aug 2021

Idag blev det vila från golf och andra kroppsliga övningar. Trots det blev det golf, fast denna gång på Apple-TV. Man visar bilder från ett Curtis-evenemang mellan R&A och USPGA i Skottland.

Efter ett tag blir det alltför mycket hejande och ropande, så jag hittade en annan sida som visar golf från Sydkorea. Det är lugnt och stilla spel med oerhört duktiga spelare.

Under tiden som jag kastar ett öga på golfspelet ändrar jag om lite på hemsidan. Tror det blir en del arbete till innan jag blir färdig med layouten. Eller så blir det som Lunds domkyrka - jag blir nog aldrig färdig.

Nu avbrott för en mugg kaffe med en halv räkmacka inköpt av husfrun. Så klart att husfrun tar den andra halvan. Jättesmarrigt!

Ha de gott.

← Äldre inlägg